Uutiset

01.05.2011

Vietnam-seura 40 vuotta !

Vietnam-seura juhlii 40-vuotisjuhlakonsertissa Savoy-teatterissa 1.6.2011 klo 19 Suosittu vietnamilainen tyttöbändi Mat Troi Moi tulee Suomeen
 
Suosittu vietnamilainen yhtye Mat Troi Moi (New Sun Band) saapuu toukokuussa Suomeen Vietnam-seuran kutsumana. Mat Troi Moi on perinteisiä soittimia ja moderneja säveliä yhdistävä vietnamilaisista naisista koostuva folk-popbändi. Bändi koostuu neljästä korkeasti koulutetusta parikymppisestä naisesta, joiden nimet ovat Nguyen Thu Thuy, Dưong Huyen Ly, Dang Thu Thanh ja Le Nhu Ngoc Mai. Yhtyeen jäsenten kauniit, eriväriset esiintymisasut kuvastavat auringonnousun ja -laskun eri vaiheita: Punainen aamurusko, keltainen kuuma keskipäivän aurinko, purppura laskeva aurinko ja sininen mailleen mennyt aurinko. Bändi on hyvin kuuluisa kotimaassaan ja saanut mainetta myös ulkomailla. 


Bändi vierailee Suomessa viikon ajan touko-kesäkuun vaihteessa. Mat Troi Moi esiintyy  keskiviikkona 1. kesäkuuta klo 19 Savoy-teatterissa (Kasarminkatu 46-48 Helsinki) Vietnam-seuran 40-vuotisjuhlakonsertissa. Konsertin esiintyjiin kuuluu myös Roni Tran. Mat Troi Moi esiintyy myös lauantaina 28. toukokuuta klo 14  Maailma kylässä -festivaalin päälavalla. Festivaali kokoaa vuosittain kymmeniä tuhansia erilaisista kulttuureista ja kansalaisjärjestötoiminnasta kiinnostuneita vierailijoita.
 
Lisäksi bändin jäsenet vierailevat viikon aikana Vantaalla Mikkolan, Kaivokselan ja Hakunilanrinteen alakouluissa. Naiset opastavat oppilaita vietnamilaiseen musiikkiperinteeseen työpajojen muodossa. Työpajoissa perehdytään myös muun muassa naisten asemaan ja mahdollisuuksiin vietnamilaisessa yhteiskunnassa. Omalla esimerkillään ja kertomillaan elämäntarinoilla neljä, nuorta ja menestyksekästä naisartistia osoittavat mihin kaikkeen voi pystyä.Vierailtavissa kouluissa on paljon vietnamilaistaustaisia oppilaita ja tavoitteena on tukea maahanmuuttajien oman kulttuurisen identiteetin vahvistumista sekä nuoremman, jo suomalaistuneen sukupolven vietnamilaisen kulttuurin tuntemusta musiikkikasvatuksen välityksellä. Muusikkojen kouluvierailujen myötä oppilaitokset saavat opetusrepertuaariinsa arvokasta ensi käden kokemusta vietnamilaisesta musiikista ja yhteiskunnasta. Bändin jäsenet tuovat myös vietnamilaisia instrumentteja kouluille käytettäväksi monikulttuuriseen musiikkikasvatukseen.Tapahtuman koordinoinnista vastaa tapahtumakoordinaattori Mari Arpiainen. Häneen otetaan yhteyttä, mikäli halutaan lisätietoa tai sopia esim. yhtyeen haastattelusta 25.5. - 2.6.2011. välisenä aikana. Yhteystiedot sähköposti mari.arpiainen at vietnamseura.org, puh: 044-55 23 414.
 
Vietnamilaiset Opiskelijat ry toimii viikon toteutuksessa yhteistyökumppanina. Järjestön edustajat auttavat isännöinnissä, käytännönjärjestelyissä sekä ovat tukena työpajoissa, minkä lisäksi Aasian ystävät ry tukee hankkeesta tiedottamista suurelle yleisölle. Viikko toteutetaan pääosin ulkoministeriön kehityskasvatus- ja viestintätuella sekä Wihuri-säätiön, Opetusministeriön ja Helsingin kaupungin kulttuuriasiankeskuksen tuella.