Uutiset

27.11.2017

Nhà văn hóa cộng đồng thôn Choản Thèn – Kylätalo Vietnamissa näyttelyn avajaiset Espoossa 29.11.2017

Nhà văn hóa cá»™ng đồng thôn Choản Thèn – Kylätalo Vietnamissa 29.11.2017-7.1.2018.

Kuvia Ha Nhi –kansan naisten elämästä Choản Thènin kylässä Pohjois-Vietnamissa. Ha Nhit ovat  yksi maan monista vähemmistöistä. He ovat alun perin lähtöisin Tiibetin tasangoilta. Vietnamin lisäksi kansaa elää Kiinassa ja Laosissa.

Choản Thènin kylässä asuvan Ha Nhi -väestön pääelinkeinoja ovat riisinviljely sekä kanojen ja karjan kasvatus. Monet vanhimmista naisista ovat luku- ja kirjoitustaidottomia. Tytöt käyvät koulua, mutta useat lopettavat opiskelun  varhaisessa murrosiässä. Naiset tekevät valtaosan päivittäisistä koti- ja peltotöistä.

Ha Nhi –naisten arjesta kertova näyttely on osa Helinä Rautavaaran museon, Association of Vietnamese Folklorists –yhdistyksen ja Vietnam-seuran kehitysyhteistyöhanketta. Hankkeen aikana on kuvattu naisten arkea, kunnostettu paikallista kylätaloa ja koulutettu naisia matkailuun liittyvien elinkeinojen harjoittamisessa.

Näyttelyssä tapahtuu

29.11. kello 18 Vähemmistöjen asema Vietnamissa. Minna Hakkarainen, Vietnam-seuran puheenjohtaja alustaa. 
5.12. kello 13-15  itsenäisyyspäivän kahvihetki Suomen ja Vietnamin kehitysyhteistyön kunniaksi. Vietnamilaista kahvia ja opastus   Nhà văn hóa cá»™ng đồng thôn Choản Thèn - Kylätalo Vietnamissa - näyttelyssä
16.12. kello 13-15 vietnamilainen kädentaitopaja

Näyttelyopastus joka sunnuntai kello 15

Helinä Rautavaaran museo, Ahertajankuja 4, Espoo

www.helinamuseo.fi